Filiala Constanta

Adresa: Strada Grivitei, numarul 56, Constanta, cod postal 900703, judetul Constanta

Date de contact:

  • telefon: 0341 427 688, 0768 105 712
  • e-mail: anscta2004@yahoo.com

Pentru mai multe informatii referitoare la serviciile acordate persoanelor surde din judetul Constanta, va stau la dispozitie:

  • Vlad Marcela – manager, interpret, asistent social
  • Zaharia Lenuta – contabil, asistent social

horizontal divider

ANSR – Filiala Constanta s-a infiintat la data de 23 octombrie 1953 si face parte din structura organizatorica a Asociatiei Nationale a Surzilor din Romania. Filiala functioneaza ca Centru de asistenta sociala, informare, consiliere, interpretare in limbajul mimico-gestual si petrecere a timpului liber, intr-un cuvant terapie ocupationala. Serviciile acordate sunt:

  • identificare si evaluare: identificarea deficientilor de auz, instrumentarea dosarelor sociale, introducerea in baza de date a filialei, monitorizare, evaluare.
  • informare si interpretare: informarea directa a beneficiarilor si apartinatorilor prin limbajul mimico-gestual si prin revista Vocea Tacerii in legatura cu legislatia in vigoare referitoare la prestatiile de care beneficiaza, institutiile care le acorda, oportunitatile pe care le au, participarea si/sau organizarea de mese rotunde, simpozioane pe diverse teme, la care sunt invitati reprezentantii institutiilor publice locale si / sau persoane juridice. Serviciul de interpret se realizeaza atat la cererea beneficiarilor, cat si la solicitarea institutiilor / persoanelor fizice si juridice.
  • reducerea efectelor situatiilor de criza prin consiliere psihologica, profesionala, juridica, sociala, economica si medicala.
  • promovarea persoanelor deficiente de auz si relatiilor sociale prin: actiuni socio-culturale (concursuri de istorie-geografie, literare, creatie literara), competitii sportive, concursuri artistice (dans modern si popular, pantomima, teatru mimat), participarea la targuri si expozitii cu goblenuri, macrameuri, cusaturi artizanale, picturi, sculpturi confectionate de beneficiari, participarea la diferite cursuri de calificare/recalificare.
  • consilierea si indrumarea familiilor care au copii cu deficienta auditiva pentru: educatie speciala (copiii cu hipoacuzie grava si profunda – neprotezabili, surditate si surdomutitate), educatie de masa (copiii cu hipoacuzie), logopedie, tratament de specialitate, protezare auditiva, petrecerea timpului liber: cercul artizanului, seri distractive, excursii.

Toate activitatile se realizeaza de salariati si voluntari, in colaborare cu institutiile si autoritatile publice locale, agenti economici si persoane fizice/juridice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s