Adresa: Strada Piata Cetatii, numarul 1, camera 32, Miercurea Ciuc, cod postal 540067, judetul Harghita
Date de contact:
- telefon: 0768 105 736
- e-mail: ansr_mc@yahoo.com
Pentru mai multe informatii referitoare la serviciile acordate persoanelor surde din judetul Harghita, va stau la dispozitie:
- Eross Tunde – presedinte
- Murariu Mariana – asistent social
- Laszlo Edith – contabil
ANSR – Filiala Harghita este o organizatie al carui obiectiv este egalizarea sanselor pentru persoanele cu deficienta de auz, urmareste integrarea lor socio-profesionala, se lupta pentru inbunatatirea calitatii vietii acestei categorii sociale. ANSR – Filiala Harghita este singurul ONG de pe raza judetului Harghita care sustine persoanele cu deficiente de auz in vederea cunoasterii si exercitarii drepturilor economice si sociale si totodata sustine dezvoltarea procesului de incluziune socio-profesionala si scolara a acestora.
ANSR – Filiala Harghita are membri din mediul urban si mediul rural, desfasurandu-si activitatea in domeniul asistentei sociale. Conform Certificatului de Acreditare oferim servicii de consiliere si suport pentru persoanele cu deficienta de auz de pe raza judetului Harghita cu obiectivul principal de integrarea socio-profesionala:
- desfasuram diverse actiuni sociale ce au drept scop integrarea sociala a persoanelor deficiente de auz si egalizarea sanselor acestei categorii de persoane
- urmarim depistarea deficientilor de auz din judet si municipiu
- sprijinim procesul de integrare scolara a copiilor surzi de varsta prescolara
- sprijinim incadrarea in munca a membrilor sai
- sprijinim membrii in obtinerea drepturilor prevazute de lege
- furnizam servicicii de informare si mediere sociala, de prestatii si consiliere
- asiguram serviciul de interpret in limbajul mimico gestual atat pentru membri cat si pentru institutiile care solicita acest serviciu
- sprijinim membrii in rezolvarea tuturor problemelor cu care se confrunta in viata de zi cu zi
Ignorati sau chiar respinsi de societate, persoanele cu dizabilitati isi pierd, incet-incet, dreptul la o viata normala, de aceea societatea trebuie sa acorde o atentie sporita acestei categorii. Conceptul de sanse egale, reprezinta rezultatul prin care diferite sisteme ale socitatii si mediului, precum serviciile, activitatile culturale, informarea si documentarea, sunt puse la dispozitia tuturor, in particular a persoanelor cu dizabilitati.
Protectia speciala cuprinde totalitatea actiunilor interprinse de societate in vederea diminuarii sau chiar inlaturarii consecintelor pe care deficienta cauzatoare de handicap (considerata factor de risc social) o are asupra nivelului de trai a persoanei cu handicap.
Implicarea si atragerea tinerilor cu deficienta de auz in activitati artistice, cultural-educative si sportive determina dezvoltarea spiritului de creatie, a raporturilor interpersonale dar si formarea unei retele de tineri care sa sustina promovarea creatiilor artistice.
Institutiile care sprijina activitatea Filialei Harghita in mod permanent: CONSILIUL JUDETEAN HARGHITA, DGASPC Harghita, Primaria Miercurea-Ciuc, Asociatia Handicapatilor Fizici Harghita, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Oltul, Primaria Tomesti, Primaria Sindominic, Primaria Cirta, Primaria Suseni, Primaria Varsag, Primaria Dealu, Primaria Sinsimion, Primaria Lueta, Primaria Secuieni, Primaria Tulghes, Primaria Praid, Primaria Zetea, Primaria Cristuru Secuiesc.