Filiala Slatina

Adresa: Strada Cornisei, numarul 28, Slatina, judetul Olt

Date de contact:

  • telefon: 0249 434 389, 0768 105 724
  • e-mail: ansr_fil.slatina@yahoo.com

Pentru mai multe informatii referitoare la serviciile acordate persoanelor surde din judetul Olt, va stau la dispozitie:

  • Lepadatu Anna – presedinte
  • Savin Doina – director executiv
  • Fazakas Lucica – economist/contabil (voluntar)

horizontal divider

ANSR – Filiala Slatina s-a infiintat in anul 2007 obtinand si personalitate juridica, dupa ce timp de 40 de ani a activat in cadrul Asociatiei Nationale a Surzilor din Romania ca si grupa ce a apartinut Filialei Teritoriale Pitesti. Filiala a primit acreditare in iunie 2012 pentru serviciile de consiliere sociala, orientare profesionala, informatii in si din limbaj mimico-gestual, socializare si petrecerea timpului liber pentru membrii ei.

Filiala, prin salariatii sai, deserveste un numar de 320 membrii activi care frecventeaza filiala dar sunt sprijnite si persoanele care sunt in evidentele statistice ale institutiilor de profil in asistenta sociala din judetul Olt, persoane cu deficienta de auz si vorbire (surdomuti, surzi, hipoacuzici). Acestia sunt in sprijiniti in comunicarea cu institutiile publice, prin  interpretul autorizat in limbaj mimico-gestual, Savin Doina, masterant pe acest segment de comunicare.

Membrii cotizanti se implica in activitati sociale si de reconversie profesionala, sport si cultura etc., aducand in decursul anilor o imagine favorabila filialei in mod special pe linia sportiva si culturala locala, nationala si chiar internationala. Concursurile nationale sunt, pentru tinerii surzi, rampa de lansare in descoperirea propriilor talente, dovedind de multe ori pentru ei insasi si pentru cei din jurul lor ca deficienta poate deveni ambitie si eficienta.

ANSR – Filiala Slatina, pe baza unor protocoale de colaborare cu Prefectura Olt, Consiliul Judetean si DGASPC Olt, DJST Olt, AJOFM Olt, unele Primarii din judetul Olt, ofera posibilitatea institutiilor locale si judetene sa eficientizeze acordarea facilitatilor legislative actuale pentru aceasta categorie sociala defavorizata, in mod special pentru acordarea facilitatilor persoanelor cu handicap existente in Legea 448/2006.

Din 2010, Filiala are si organizatie de tineret, reprezentata prin Butaru Valentin Bogdan.

Activitatile culturale in care s-au evidentiat cel mai mult membri nostri sunt: arta si creatie artistica, dans popular si modern, pantomima si teatru mimat, iar ca activitati sportive: minifotbal, tenis de masa si sah.

Leave a comment